GiantMicrobes - E.coli [Escherichia coli]

Dostępność: 0 szt.
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Wysyłka w ciągu:2-3 dni robocze
Cena dostawy: 8
Odbiór osobisty:
0
Kurier 48 - odbiór w punkcie:
8
Kurier 48:
10
Kurier 48 - odbiór w punkcie - OSTROŻNIE!:
14
Kurier 48 - OSTROŻNIE!:
15
Ekspres 24:
16
Ekspres 24 - pobranie:
22
Ekspres 24 - OSTROŻNIE!:
24
Ekspres 24 - pobranie - OSTROŻNIE!:
30
Cena: 30.50
Brak towaru
Powiadomienie zostało aktywowane. Na adres [[EMAIL]] zostanie wysłana informacja, gdy produkt znów będzie dostępny w sklepie. Poinformuj mnie,
gdy produkt będzie dostępny
Wpisz swój e-mail:
Udostępnij:

E.coli (Escherichia coli)

Upewnij się, czy przy twoim grillowaniu wszyscy goście są mile widziani. E.coli mogą się szwendać!

FAKTY: Bakterie Escherichia coli zostały zidentyfikowane w 1885 r. przez austriackiego lekarza Theodora von Escherich. Osłonka rzęskowa (włoski, które mogą wyrastać w każdym miejscu organizmu bakterii) może się obracać, przesuwając bakterię do przodu w tempie porównywalnym do torpedy.

Wiele szczepów E.coli jest nieszkodliwych, liczne z nich są obecne w jelitach ludzi i zwierząt. Ponadto E.coli należy do najczęściej badanych organizmów dużych i małych Nie tylko jest wszechobecna, lecz jest hodowana. W idealnych warunkach może ulęgać podziałowi co 20 minut; w ciągu 10 godzin pojedyncza komórka może utworzyć ponad bilion komórek!

Niemniej E.coli może wydostać się z jelit ludzi lub zwierząt i powodować zakażenie dróg moczowych i poważne zakażenia przewodu pokarmowego A oczywiście niektóre szczepy (takie jak niechlubny O157;H7) mogą również powodować zatrucie żywności.

Chociaż wybuchy E.coli przypisywano różnym przyczynom (np. niepasteryzowane mleko i skażona woda) to najczęstszą przyczyną jest niedogotowane mielone mięso wołowe. Skażenie najczęściej następuje w rzeźni, kiedy bakterie z jelit bydlęcych przypadkowo mają kontakt z mięsem Następnie proces mielenia rozprowadza bakterie w całym mięsie, zwiększając prawdopodobieństwo ich przetrwania w wyniku niedogotowania.

Ponieważ do skażenia E.coli potrzeba niewielu bakterii, skażone mięso wygląda i pachnie normalnie. Tak więc. jeśli jesteś mięsożerny najlepszym sposobem uniknięcia bliskiego spotkania z E.coli jest dokładne gotowanie/pieczenie mięsa. Dokładnie wysmaż swoje befsztyki tatarskie.

GIANTmicrobes to pluszowe zabawki: powiększone wirusy, bakterie, komórki i pasożyty. Mają wielkość od 12 do 18 cm. Przy każdej zabawce jest opis i zdjęcie prawdziwego stworka - milion razy mniejszego.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Oceń
Jakość:
Funkcjonalność:
Cena:
Opinia:
Podpis:
Profesjonalna platforma sklepowa SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni